Kanalyran

Musikskaparna
Musikskaparna

KulturMellerud

KulturMellerud är samlingsnamnet för den kulturverksamhet som Kultur- och Utbildningsförvaltningen i kommunen ansvarar för. I KulturMellerud ingår Kulturskolan, Kulturbruket på Dal och Biblioteket.

På Kanalyran kommer KulturMellerud förfoga över 1 timme på scen och bjuda publiken på tre olika uppträdande ifrån sin verksamhet.

1. Kulturskolans dansverksamhet
Dansverksamheten är jättepopulär och den utökas nu med läger i sommar då de dansar, pysslar, fikar och hittar på roliga saker.

På Kanalyran visar danspedagog Helen Ridal Hultén och barnen upp den koreografi som har tränats in under lägerveckan. De jobbar med att hitta känsla, rytmik och dynamik samt tränar på koordination och kroppskontroll.

Dansverksamheten kommer även att synas och höras i Barnparaden.

2. Musikskaparna
Musikskaparna, som drivs av Kulturbruket på Dal, riktar sig till ungdomar och vuxna med särskilda behov. Musikskaparna träffas en gång i veckan för att spela, sjunga och öva teater tillsammans. Efter ett uppehåll på grund av pandemin, kunde de i slutet av november -21 äntligen presentera en av sina populära shower igen. På Kanalyran kommer de att bjuda på show med sång, musik och humor under ledning av Camilla Berglöv Hermansson.

3. Kulturskolans musikdramagrupp
Musikdramagruppen bildades hösten 2018 och har förekommit i olika former sedan dess. Pandemin gav en ofrivillig paus i verksamheten, men trots det växte gruppen och bjuder idag på en stor musikalisk styrka och bredd.

Ungdomarna är mellan 13-18 år gamla och träffas en gång i veckan under ledning av Sara Sannebro och Gun-Britt Gustafsson. De gav en uppskattad julshow på Kulturbruket på Dal i december och den 1 juni i år så spelar de sin version av ”Rasmus på Luffen” på samma scen. På Kanalyran kommer publiken bjudas på nummer från den föreställningen.