Testa om du kan skapa Melleruds bästa Våffla med korv – även kallad Melleruds special och Våffelspecial – genom att vara med i årets stora grilltävling på Kanalyran den 6/7!
Den klassiska varianten består av en kokt eller grillad korv i en nygräddad våffla med potatismos, ketchup och senap, bostongurka samt jordgubbs- eller lingonsylt. Men i denna tävling är det bara din fantasi som sätter gränserna!
Låter det intressant? Läs mer och anmäl dig här nedan.
Vi startar kl. 14 lördagen den 6 juli på Köpmantorget i Mellerud med en kort genomgång av upplägget och våra sponsorer. Tävlingen startar 15.45 och avgörs sedan genom provsmakning av vår jury på stora scenen 30 minuter senare – kl. 14.45. Då ska din våffla med korv vara klar!
Vinnaren får lokala delikatesser till ett värde av 2.000 kronor från Hilmér Lantbruk och deras samarbetspartners ICA Kronan i Mellerud, Signal & Andersson, Rybergs och Dahlbergs.
Åldersgräns för att vara med och tävla själv är 18 år – är du yngre måste du ha en vuxen med dig. Man kan tävla med en kompis också – så be bästa vännen, brorsan eller mormor att haka på!
Anmäl dig här – först till kvarn: https://forms.office.com/e/mmDvYXezgC
Allt du behöver finns på plats! Det är bara att dyka upp och börja tillaga rätten!
Valfritt: Du kan välja att ta med dig en eller flera tillbehör/ingredienser som gör att din rätt sticker ut i mängden. Du kan också välja att ta med dig egna uppläggningsfat och bestick för att resultatet ska se ut precis så som du vill att det ska. Men det är inget krav!
Poängen räknas samman och vinnaren av Melleruds grillmästare eller mästarinna 2024 avslöjas!
Stort tack till grilltävlingens sponsorer Mellerudsföretaget Hilmér Lantbruk och deras samarbetspartners ICA Kronan Mellerud, Signal & Andersson, Rybergs och Dahlbergs som bjuder på lokalproducerad korv och råvaror.
Vinnaren får lokala delikatesser till ett värde av 2.000 kronor från sponsorerna – och en pokal!
Lycka till!
Melleruds special, våffla med korv eller Våffelspecial som den också kallas består av en kokt eller grillad korv i en våffla med potatismos, lingonsylt, ketchup och senap. Anna och Carl Pihlström som drev en korvkiosk på Österrådaplan på 50-talet kom på den geniala idén att grädda våfflor i stället när korvbröden tog slut.